kopenhagen

3 x eten in Kopenhagen

Twee maanden geleden deed ik een 3-daagse citytrip naar Kopenhagen. Het is alweer een tijdje geleden, maar ik wil graag mijn favoriete plekjes in Kopenhagen met jullie delen.

Kopenhagen kent tal van leuke hotspots waar je gezellig kan ontbijten, lunchen of koffie drinken. Het is een stad waar je even helemaal tot rust kan komen. Ik kan oprecht zeggen dat Kopenhagen één van mijn lievelingssteden is! De mensen zijn vriendelijk, het is schoon, het eten is lekker en je bent omringt door veel groen. Een nadeel is wel dat in Kopenhagen alles superduur is. Je betaalt gerust 6 of 7 euro voor een drankje op het terras, maar dan wel aan het Nyhavn ;). Desalniettemin, Kopenhagen is een stad waar je een keer geweest moet zijn.

Hierbij deel ik 3 hotspots voor ontbijt, lunch of brunch.

The Union Kitchen

The Union Kitchen zit in een klein zijstraatje van het Nyhavn. Het is niet echt makkelijk te vinden (Ik ben er gewoon 2 keer (!) voorbij gelopen haha). Bij The Union Kitchen kun je terecht voor een luxe ontbijt platter met o.a. gerookte zalm, spinazie, worst, ei en avocado. Ook vind je er toast (roggebrood) met avocado, ontbijt burger, eggs benedict en zelfs chicken en waffles. Voor ieder wat wils dus.

avocadotoast

Adres: Store Strandstræde 21

Een bezoek aan de Torvehallerne in Kopenhagen mag niet ontbreken. Vlakbij het Nørreport station vind je deze moderne, overdekte foodmarkt met meer dan 60 kraampjes. Er is onwijs veel keuze! De volgende twee hotspots vind je in de Torvehallerne.

Hallernes Smørrebrød

Er stond een lange rij bij de Hallernes Smørrebrød, dan weet je hoe laat het is. This must be good! Smørrebrød is een typisch Deense gerecht dat rijkelijk belegd is met vlees, vis, aardappel of groente. Het wordt ook wel “open sandwich” genoemd. Er was zoveel keuze! Uiteindelijk koos ik voor hønsesalat (kipsalade met bacon, champignons en kervel) en fiksefilet (visfilet met remoulade, dille, kappertjes en citroen). Het was echt lekker! Gemiddeld betaal je voor een smorrebrod bij Hallernes ong. 65 kronen (8,7 EUR).

smorrebrod
Adres: Rømersgade 18

torvehallerne

Gorm’s

Wij waren niet van plan om pizza te eten, maar de pizza’s bij Gorm’s zagen er zo lekker uit! Super dunne korst en verse toppings. Could not resist!

gorms

Wij gingen voor de prosciutto cotto deluxe met tomaat, mozzarella, ham, mascarpone en portobello champignons (90 kronen, 12 EUR). Zeker één van de betere pizza’s die ik ooit heb gegeten!

Adres: Rømersgade 18 (meerdere vestigingen)

1 comment on “3 x eten in Kopenhagen

  1. Pingback: Best of 2016 - Ginger Lemon Tea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.