praag

Best of 2016

Morgen is het alweer 31 december, de laatste dag van 2016. Kan jij het geloven dat het alweer eind 2016 is? Het jaar is zo snel voorbij gegaan. Tijd om terug te blikken én vooruit te kijken naar de komende 365 dagen!

2016 is een fantastisch jaar geweest voor mij waarin ik veel heb mogen reizen. Het is een jaar waarin mijn kijk op de wereld is vergroot, ik vele leuke reismomenten heb om op terug te kijken en mijn portemonnee een stuk lichter is geworden. But it was worth every penny! Wil je weten waar ik naartoe ben geweest de afgelopen jaar? Kijk dan mee naar mijn reisjes van 2016.

1. Hong Kong

Mijn eerste reis was naar Hong Kong. Hong Kong staat voor mij in het teken van tijd met familie spenderen en eten. HEEL VEEL ETEN. Toen ik door mijn foto’s bladerde, kreeg ik weer trek in al dat lekkere eten haha. Overal in Hong Kong kun je wel lekker eten! Hieronder zie je mijn must eats in Hong Kong!

Een van mijn favoriete eten in Hong Kong zijn de rijstvel rolletjes (cheung fan). Deze zijn zo lekker en vooral met extra veel sesam en pittige saus! Koeienmaag (netmaag) is ook iets wat ik lekker vind. Het klinkt vies en ziet er ook niet zo smakelijk uit to be honest, maar het is wel lekker haha. Sushi in Hong Kong smaakt ook vele malen beter dan in Nederland! Mensen die mij kennen weten dat ik een sushi liefhebber ben. In Hong Kong eet ik dan ook minstens 3 a 4 keer sushi ;). Voor afternoon tea kun je een Hong Kong style French toast proberen. Lekker met pindakaas en een dikke laag boter en siroop. Yum! Nog een must eat is (fatty) char siu faan, oftewel geroosterd varkensvlees met rijst. Het is misschien een heel simpel gerecht, maar oh so good! Mocht je tussendoor trek hebben, neem dan een (flaky) egg tart of tofu pudding (tofu fa). Ugh, ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar Hong Kong!

2. Ho Chi Minh City, Vietnam

Tijdens mijn reis naar Hong Kong, ging ik ook een paar dagen naar Ho Chi Minh City. Dit was mijn eerste keer in Vietnam. Ho Chi Minh City, vroeger ook wel Saigon genoemd, is de grootste stad van Vietnam.

Wat mij vooral bij is gebleven van Ho Chi Minh City zijn de miljoenen brommers in de stad. Het is echt oppassen geblazen wanneer je oversteekt! Stoppen voor een zebrapad kennen ze daar niet. Daarnaast heb ik de Cu Chi Tunnels bezocht, dit is een grote tunnelnetwerk dat onder het hele land doorloopt. Als je last hebt van claustrofobie, dan kun je de tunnel beter mijden! Verder heb ik nog een boottocht gedaan over de Mekong Delta, het Jezus beeld bezocht en iedere dag pho gegeten. Ik zou zeker nog wel een keer terug willen naar Vietnam, maar dan naar een andere plek, zoals Hanoi of Halong Bay bijvoorbeeld.

3. Brugge, België

In mei deed ik een road trip met vrienden naar Brugge. We waren vorig jaar al naar Düsseldorf en Koblenz geweest en deze keer besloten we onze zuidelijke buurland te bezoeken. Brugge is een mooie, oude stad met veel historische gebouwen, pleinen en straten. De historische binnenstad van Brugge heeft veel culturele bezienswaardigheden. Het staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mocht je een keer in Brugge zijn, bezoek dan vooral de historische binnenstad, doe een rondvaart door de kanalen en eet de lekkerste Belgische chocolade! Gent stond eigenlijk ook op de planning, maar we wisten niet dat bijna alles gesloten is op zondag! Bummer.

4. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is een stad waar ik altijd al een keer naartoe wilde gaan. Nu ik er ben geweest, kan ik oprecht zeggen dat het echt een super leuke stad is! De stad zit vol met leuke, kleine straatjes, kleurrijke huisjes en gezellige cafeetjes. Kopenhagen is perfect voor als je een weekendje weg wilt!

kopenhagen
 

Heb je mijn foodspots van Kopenhagen gemist? Kijk deze dan hier terug.

5. Boedapest, Hongarije

Boedapest stond niet op mijn toplijst van plaatsen die ik wil bezoeken, maar aangezien de vliegtickets niet duur waren in augustus en ik was nog niet op vakantie geweest in de zomer (haha!), ging ik dus naar Boedapest. Boedapest heeft zoveel prachtige gebouwen, zoals de Burcht van Boeda, het Parlementsgebouw en de Kettingbrug.

parlement-boedapest
 

Mijn blogposten over Boedapest:
Boedapest Citytrip
Boedapest Hotspots
Koffiespots in Boedapest

6. Praag, Tsjechië

Nog een stad met veel mooie historische bouwwerken is Praag. Wat ik het leukste vond in Praag was de stad verkennen op een segway, het Oude Stadsplein bezoeken en wandelen langs de Moldau rivier.

oldtown
 

7. Split, Kroatië

Split was een niet geplande trip. Ik zag wederom dat de vliegtickets niet duur waren en dacht, waarom niet?! By the way, mensen vragen best wel vaak aan mij waar ik mijn vliegtickets boek. Ik ben een grote fan van Transavia haha. De vliegtickets zijn niet duur, de service is niet slecht en sommige vluchten gaan vanuit Rotterdam. Voor mij dus ideaal! Wel jammer dat Transavia (nog) geen spaarsysteem heeft.

marjan-split
 

Anyways, mijn tripje naar Split stond voornamelijk in het teken van watervallen bezichtigen, bergen beklimmen en hoe cliche het ook klinkt, genieten van de natuur! Vast en zeker ga ik nog een keer de andere plaatsen bezoeken in Kroatië.

8. Lissabon, Portugal

In november ging ik een weekje voor werk naar de Web Summit in Lissabon. Het vond plaats in de MEO Arena. De Web Summit is Europa’s grootste technologiebeurs waar duizenden internationale investeerders en startups samen komen. Er waren verschillende interessante talks over tech, start ups, ondernemen, marketing en social media.

lissabon
 

Het was een inspirerende en leerzame week! Veel beroemdheden waren ook aanwezig tijdens de conferentie, zoals Joseph Gordon Levitt, Gary Vaynerchuck, Shailene Woodley en verschillende youtubers, waaronder Alfie Deyes (zie foto haha).

9. Londen, Verenigd Koninkrijk

Laatste trip van het jaar is zoals jullie waarschijnlijk hebben gezien/gelezen naar Londen. Londen bezoeken voor de kerstperiode is echt iets wat je gedaan moet hebben. De stad wordt sfeervol versierd met grote kerstbomen, kerststallen en super veel lichtjes. Dit maakte het extra gezellig!

2016 is een mooi jaar geweest voor mij en ik voel mij ook erg gezegend dat ik zoveel leuke trips heb mogen maken. Maar ik heb hoge verwachtingen voor 2017! I can’t wait! 😀 Voor nu, wens ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor in 2017! Stuff yourself met oliebollen nu het nog kan and don’t forget to have fun! HAPPY 2017!

4 comments on “Best of 2016

  1. Pingback: Top 5 travel essentials - Ginger Lemon Tea

  2. Pingback: Top 5 travel essentials - Ginger Lemon Tea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.