borough-market

Hotspots in Londen

Afgelopen week ben ik paar dagen met vriendinnen naar Londen geweest. Londen is slechts één uur uur vliegen vanaf Schiphol of 9 uur met de bus. Waarom ik dat laatste weet komt doordat onze vlucht terug naar Amsterdam geannuleerd werd vanwege “weersomstandigheden”. De eerstvolgende vlucht zou drie dagen later zijn, dus uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de volgende dag met de bus terug te reizen naar Nederland. Het was een interessante reis terug haha, maar we hebben er maar het beste van gemaakt!

Londen is ideaal voor een stedentripje, zelfs wanneer je er al vaker bent geweest. Er valt namelijk altijd weer iets nieuws te ontdekken in Londen. Nieuwe eettentjes, restaurants, winkels, straatjes. Zelfs na 3 4 dagen heb ik slechts een deel van Londen gezien. Vandaag deel ik mijn food tips en hotspots mocht je zelf naar Londen gaan.

 

The Breakfast Club

Op zoek naar een lekker ontbijt in Londen? Ga dan naar The Breakfast Club. Alle klassiekers staan op het menu, zoals pancakes, eggs benedict, een full English Breakfast of havermout en fruit. The Breakfast Club is een hippe plek met een funky, jaren 80 uitstraling. Er kan een lange wachtrij zijn, want het restaurant is erg geliefd. Ook de Britten zijn er fan van!

the-breakfast-club

the-breakfast-club

Ik ging voor de eggs royale, een variant van de eggs benedict. Gerookte zalm, gepocheerd ei en Hollandaisesaus op een English muffin, alles wat ik nodig had om de dag goed te beginnen :D.

the-breakfast-club

12 Artillery Lane, Spitalfields (meerdere vestigingen)
Website: The Breakfast Club

 

Tombo – Japanese Café & Matcha Bar

Tombo is een klein, Japanse café gelegen in South Kensington dat bekend staat om zijn matcha en sushi. Ze hebben verschillende soorten matcha drinken, zoals matcha latte, matcha matchiato en zelfs matcha juice! Ook serveren ze verschillende cakes en desserts waar ze de groene theepoeder in hebben verwerkt.

tombo-cafe

Vooraf hadden we wat maki sushi rolls besteld, de zalm avocado maki en de garnalen avocado maki. Wat de sushi apart maakt is dat ze met multigranen rijst gemaakt zijn. Deze waren erg lekker!

tombo-cafe-london2

We kwamen vrij laat aan bij Tombo, dus veel hadden ze niet meer over. Uiteindelijk zijn we voor de matcha tart, de matcha soufflé cheesecake en de matcha brownie gegaan. Ik vond de soufflé cheesecake wel lekker, de andere twee iets minder. Maar mocht je een echte matcha liefhebber zijn, dan is de Tombo Cafe wel een aanrader!

29 Thurloe Place, South Kensington
Website: Tombo Café

Poppies Fish & Chips

Als je online zoekt naar de beste fish en chips in Londen, dan kom je al gauw bij Poppies Fish & Chips terecht. Bij Poppies kan je terecht voor de traditionele cod (kabeljauw) fish en chips, maar ze serveren ook ander soort gefrituurde vis, zoals schelvis, heilbot of tongvis. Mocht je geen visliefhebber zijn, Poppies heeft ook geroosterde kip en pasteitjes op het menu staan.

poppies-fish-and-chips

De porties zijn enorm! Bij elk portie fish & chips krijg je ketchup en tartaarsaus bij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het eten niet zo speciaal vond. Als je in Nederland de kibbeling en lekkerbekje gewend bent, is dat veel lekkerder haha!

6-8 Hanbury Street, Spitalfields (meerdere vestigingen)
Website: Poppies Fish & Chips

Burger & Lobster

Bij Burger & Lobster staan er slechts twee dingen op het menu, namelijk zoals je al kunt raden, burgers en kreeft. Het is een trendy restaurant waar ze no nonsense food serveren, vers en simpel eten. Het was erg druk op een vrijdagavond om 20:00 uur, maar na een klein half uurtje wachten, hadden wij een tafel.

burger-and-lobster

Ik ging voor The Original waarbij je naast gegrilde of gekookte kreeft, frietjes, salade en een botersausje erbij krijgt.

Als je geen zin hebt om je handen te gebruiken om de kreeft te openen, dan kan je kiezen voor de lobster roll, een zoete gegrilde brioche broodje gevuld met kreeftenvlees. Het eten smaakte erg goed! Ook de cocktails waren niet slecht. Houd er rekening mee dat je eventjes moet wachten voor een tafel, aangezien reserveren niet mogelijk is (onder zes personen), maar het is het wachten waard!

6 Little Portland Street, Fitzrovia (meerdere vestigingen)
Website: Burger & Lobster

Borough Market

Een van de bekendste en oudste (food)markten in Londen is de Borough Market. De deels overdekte markt is gelegen vlakbij de London Bridge. Het is er lekker gezellig en druk. Je vindt er van alles wat er op een markt te vinden valt, zoals groenten, fruit, vis en vlees. Naast dit, zijn er ook tal van kraampjes die verse broodjes, zelfgebakken koekjes, cakes, vruchtensapjes, burgers verkopen.

borough-market

borough-market

borough-market2

scottish-egg

Ik had op de markt de Scottish eggs bij de Scotchtails genomen. Scottish eggs zijn eieren gewikkeld in een mengsel van gehakt/worstvlees gepaneerd en gefrituurd. Wanneer je een menu neemt, krijg je er een groot portie zoete aardappelfrietjes bij. Erg lekker!

8 Southwark Street
Website: Borough Market

Sky Garden

Laatste hotspot die ik je kan aanraden is Sky Garden. De Sky Garden op de 35ste verdieping heeft een uitkijkpunt over heel Londen, maar met name de Thames rivier, de Tower Bridge en The Shard. Echt super mooi, vooral wanneer de zon ondergaat! En het beste is, het is gratis toegang! Wel moet je van tevoren even reserveren via de website, anders kom je er niet in.

sky-garden

sky-garden

sky-garden

20 Fenchurch Street
Website: Sky Garden

En als je daar toch in de buurt bent, loop dan richting de Thames rivier voor een mooi uitzicht op de Tower Bridge en The Shard ;).

tower-bridge

the-shard

Dit was mijn Londen trip. We hebben veel gezien, gegeten, gelopen in de drie vier dagen dat we er waren, maar er valt nog zoveel meer te zien! Ik kom zeker nog een keertje terug, so stay tuned voor meer tips over Londen!

2 comments on “Hotspots in Londen

  1. Pingback: Best of 2016 - Ginger Lemon Tea

  2. Pingback: Weekend in Londen - Elisa Tjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.