lilith-pancakes

7 x Pancakes in Rotterdam

Wie houdt er nou niet van pancakes? En dan heb ik het niet over de flinter dunne pannenkoeken (wat ook wel lekker is op zijn tijd), maar over de dikke, luchtige fluffy American pancakes! Je ziet steeds vaker restaurants deze pancakes serveren voor ontbijt of brunch. In Rotterdam zijn er in ieder geval een aantal restaurants en eettentjes die Amerikaanse pannenkoeken serveren. Ik heb ze hieronder voor je verzameld!

Altijd in de Buurt

Altijd in de Buurt opende vorig jaar haar deuren aan de Weena. Ze omschrijven zichzelf als een koffiebar deluxe met als motto “start early, wake up fresh”. Op de menukaart staan allemaal kleine gerechtjes die je kunt delen (of niet). Ze hebben onder andere pancakes met drie verschillende soorten toppings, namelijk butterscotch, blueberries en appel/kaneel. Ik zag recent op hun Instagram dat ze twee nieuwe pancakes smaken hebben op het menu, namelijk disco dip (met vanille ijs) en wat zij noemen “Rotterdams Meest Beruchte aka de Lorenzo”, een 4 stapel pancakes met hun drie originele smaken! Wow!
 

Adres: Weena 709
Website: Facebookpagina

 

Bertmans

Voor de meest gezonde en vegan pancakes in Rotterdam, kan je terecht bij Bertmans. Hier serveren ze namelijk pannenkoekjes van boekweitmeel en amandelmelk met banaan, blauwe bessen, siroop en cashewroom. Deze was erg lekker!

bertmans-rotterdam

Adres: Zaagmolenkade 15
Website: Facebookpagina
 

Dudok

Iedereen kent de lekkere taartjes van Dudok wel, zoals de citroen meringuetaart (personal favorite), red velvet taart of hun wereldberoemde appeltaart. Maar wist je dat ze ook American pancakes serveren? Ik niet in ieder geval! Tussen 8:00 en 12:00 kan je bij Dudok terecht voor deze dikke, luchtige pancakes met rode fruit compote en agavesiroop. Binnenkort maar eens ontbijten bij Dudok :).

Dudok pancakes

Adres: Meent 88
Website: Dudok
 

Lilith

Lilith heeft geen introductie meer nodig. Het is zeker geen onbekende voor mensen die van all day breakfast houden! Hier kan je dus de hele dag door pancakes eten! Op de menukaart vind je onder andere ook eggs benedict, granola, acai bowl, maar wat mij betreft ga je hier naartoe voor de pancakes! Het moeilijkste deel is de topping kiezen. Ze hebben namelijk zoveel keuze, zoals blauwe bessen, banaan, nutella, zalm met spinazie of bacon. Lilith heeft sinds kort een tweede vestiging geopend aan de Delistraat in Katendrecht. Dus ik hoef voortaan niet meer te vechten voor een plekje bij Lilith aan de Mauritsstraat (hoop ik!).

lilith-coffee-rotterdam

Adres: Mauritsstraat 217 en Delistraat 24A
Website: Facebookpagina
 

Coffeelicious

Coffeelicious aan de Nieuwe Binnenweg is ook een plek waar je terecht kan voor je pannenkoeken cravings. Hier krijg je American pancakes met maple syrup en fruit. Ook hier serveren ze de hele dag door ontbijt, dus geen haast!

coffeelicious rotterdam

Adres: Nieuwe Binnenweg 174
Website: Coffeelicious

 

1NUL8

Aan één van de meest levendige straat middenin het centrum van Rotterdam zit 1NUL8. 1NUL8 is een brasserie én wijn én cocktailbar in 1. Hier kan je in de ochtend vanaf tien uur een kopje koffie drinken en pancakes eten. De pannenkoeken worden royaal geserveerd met banketbakkersroom, fruit en slagroom!

Adres: Meent 108
Website: 1NUL8

 

Vroesenpaviljoen

In het midden van het Vroesenpark in Blijdorp zit het Vroesenpaviljoen. Op hun menukaart staat de blueberry pancakes met golden syrup, mascarpone en pistache. Hiervoor moet je wel even vroeg je bed uit, want ze serveren ontbijt tot slechts 13:00 uur.

vroesenpaviljoen

Adres: Vroesenlaan 60
Website: Vroesenpaviljoen

Bron afbeeldingen: klik op de afbeelding voor de bron.

2 comments on “7 x Pancakes in Rotterdam

  1. Pingback: Basisrecept: fluffy pancakes - Elisa Tjan

  2. Pingback: Lilith ~ The best brunch pancakes in Rotterdam - LazyPigPassion

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.