la buvette rotterdam

Hotspot: La Buvette, Rotterdam

Sinds vorig jaar zit er een nieuwe culinaire hotspot aan de Coolsingel, La Buvette. La Buvette is een grand café gevestigd in het monumentale Erasmushuis, midden in het centrum van Rotterdam. Bij La Buvette serveren ze huisgemaakte gerechten geïnspireerd door de Franse en Belgische keuken. Je kunt er terecht voor een ontbijt, lunch of borrel. Op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.

Op een zaterdagmiddag ging ik met vrienden deze nu niet meer zo verstopte hotspot bezoeken. We nemen plaats aan één van de marmeren tafels aan het raam, waar we een panoramisch uitzicht hebben over de Coolsingel. Het stijlvolle interieur van La Buvette is modern chique met een Franse touch. Je ziet veel marmer en gouden accenten in terug. Super mooi!

la buvette rotterdam

Op de kaart van La Buvette vind je vooral huisgemaakte ontbijt, lunch en borrelgerechten. Zo kun je ontbijten met een vers croissantje, omelet of pancakes. Voor de lunch heb je de keuze uit een Quiche Lorraine, Croque Madame of Coq au vin. Steak tartaar en Rilette van kip mogen natuurlijk ook niet ontbreken op de Franse kaart.

Wij beginnen met de huisgemaakte ice tea met sinaasappel en munt. Lekker fris! We krijgen te horen dat ze nog pancakes serveren voor de lunch. Hebben wij geluk :)! De pancakes wordt geserveerd met yoghurt, blauwe bessen en granola. Het is lekker, maar niet de lekkerste pancakes die ik heb gegeten. Ze waren niet zo fluffy :(. Verder nemen we nog een baguette met gerookte zalm, komkommerlinten en mierikswortelmayonaise. Can’t really go wrong with this!

la buvette rotterdam

la buvette rotterdam

la buvette rotterdam

Dit was een goede lunch! Naast het restaurant opent La Buvette binnenkort een traîteur en boulangerie waar je terecht kunt voor Franse broden, croissantjes, huisgemaakte paté, rillettes en salades. Na het eten kun je dus nog diverse hapjes meenemen voor de borrel of diner.

La Buvette is tevens een zeer geschikte werkplek. Mocht je werken in een koffiebar zat zijn, dan is La Buvette zeker een aanrader. Lekker eten, goed uitzicht en goede service. Dat allemaal voor een betaalbare prijs midden in het centrum van Rotterdam!

La Buvette

Coolsingel 104
3011 AG
Rotterdam
Website: www.la-buvette.nl/

Openingstijden
ma-do: 08:00 – 18:00
vr: 08:00 – 22:00
za: 10:00 – 18:00
zo: 12:00 – 18:00

0 comments on “Hotspot: La Buvette, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.