restaurant oliva

Hotspot: Restaurant Oliva, Rotterdam

Al jaren is Restaurant Oliva een begrip voor Rotterdam. Het restaurant, dat gevestigd is op de gezellige en drukke Witte de Withstraat, staat erom bekend dat zij met pure, verse Italiaanse ingrediënten werken. Oliva maakt gebruik van seizoensgebonden producten, waardoor er iedere dag nieuwe menu’s en specialiteiten op de kaart staan. Volgens velen behoort Oliva tot de beste Italiaanse restaurants van Rotterdam. Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen.

Het restaurant is stijlvol ingericht. Er heerst een ontspannen sfeer in het restaurant. Vooraf krijgen we huisgemaakte broodstengels en versgebakken focaccia voorgeschoteld. Op de menukaart staan verschillende soorten pasta, vlees, vis en vegetarische gerechten. Ik laat me verrassen door te kiezen voor een 3-gangen “Menu van de Chef”. Als voorgerecht krijg ik de vitello tonnato, bereid als tartaar en in plakjes. De smaak is goed en in balans. Verder hebben we ook nog een rundercarpaccio als voorgerecht.Deze wordt opgediend met wat rucola en parmezaanse kaas. Dit is echt lekker! Misschien wel een van de lekkerste carpaccio die ik ooit heb gegeten!

restaurant oliva

restaurant oliva

restaurant oliva

Als hoofdgerecht hebben we een zeevruchten spaghetti met gamba’s en rivierkreeftjes, een lamsgerecht met risotto en twee visgerechten. Ik ben de namen van de gerechten vergeten haha. Het smaakt in ieder geval lekker! Alles wordt met zorg bereid. Als nagerecht bij de driegangenmenu heb ik een passievruchten sorbet met gegrilde abrikozen en crumble. Een smaakvolle afsluiter van de maaltijd.

restaurant oliva rotterdam

Restaurant Oliva is zeker een aanrader! Klassiek Italiaanse gerechten worden in een modern jasje gestoken. De opmaak van de borden zijn ook een plaatje. Je merkt dat de chefs aandacht en tijd aan de opmaak hebben besteed. En de smaak? It’s good! Believe me, it’s good. Mocht je het leuk vinden, bij Oliva hebben ze een kookstudio waar je terecht kunt voor een besloten diner of een kookworkshop. Ik kom hier zeker terug!

Restaurant Oliva

Witte de Withstraat 15A
3012 BK
Rotterdam
Website: www.restaurantoliva.nl

Openingstijden
Alle dagen: 17:30-22:00

0 comments on “Hotspot: Restaurant Oliva, Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.