kwark ontbijt

Ontbijt met Kwark

Je hoort het vast wel vaker: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. At least, it keeps me going. Doordeweeks heb ik echter weinig tijd in de ochtend. Ook al verklaren vrienden mij voor gek als ik zeg dat ik iedere dag om kwart over 7 opsta, terwijl ik werk op slechts 10 minuten loopafstand haha! Let’s say, ik wil graag de dag rustig beginnen.

Op dit moment heb ik een favoriete ontbijt wat ik doordeweeks graag eet. Een goed ontbijt moet voor mij gezond, snel, lekker en simpel zijn. In de ochtend eet ik dus het liefst een schaaltje magere kwark met eiwitpoeder, granola en vers fruit. Aangezien ik het sporten weer heb opgepakt en ik voldoende eiwitten binnen wil krijgen, voeg ik een schepje eiwitpoeder toe aan mijn kwark. Het fijne aan dit ontbijt is dat je eindeloos kunt variëren met verschillende soorten granen en fruit. Je hebt voor dit ontbijt geen recept nodig. Het is simpelweg de kwark goed mengen met de eiwitpoeder en vervolgens granola en fruit toevoegen aan de kwark. Give it a go!

 

Ingrediënten voor 1 persoon

170 gram magere kwark naturel
10 gram eiwitpoeder (ik gebruik de Whey Con­cen­tra­te Pro­tein van Pulsin)
30 gram granola (met noten)
Fruit: aardbeien, blauwe bessen, plakjes bananen

Eet smakelijk!

kwark ontbijt

0 comments on “Ontbijt met Kwark

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.