foo concepts rotterdam

Hotspots: Foo Concepts, Rotterdam

In juli opende de eerste Egg Waffle bar in Rotterdam aan de Hoogstraat: Foo Concepts. Toen ik hoorde dat er een egg waffles bar in Rotterdam zou komen, was ik super enthousiast! Eerlijk gezegd heeft Rotterdam er nu niet één, maar twee egg waffle bars! Op dezelfde dag opende Gracy’s namelijk Gracy’s Sweet House waar ze ook de egg waffles serveren. Anyways, hoog tijd om naar de Foo Concepts te gaan.

Egg waffles (In het Cantonees “gai dan chai”) komen oorspronkelijk uit Hong Kong. Het zoete wafelbeslag wordt gegoten in een speciale wafelijzer, waarna de wafel wordt omgedraaid. Het resultaat is een knapperig wafel aan de buitenkant, maar lekker luchtig en chewy aan de binnenkant, De egg waffles is een populaire streetfood in Hong Kong. Als ik in Hong Kong ben, moet ik gai dan chai’s hebben gegeten! Een van mijn favoriete tentjes in Hong Kong is Oddies Foodies. Daar serveren ze de wafels met gelato en fruit. Echt super lekker! Ik ben blij dat de egg waffle is overgewaaid naar Nederland en dat ik ze nu gewoon kan eten in Rotterdam.

foo concepts rotterdam

Foo Concepts’ Egg Waffles

De eigenaren van Foo Concepts maken zelf het beslag voor de egg waffles. De egg waffles zijn er in vier smaken, namelijk vanille, choco, matcha en m&m’s. Voor vulling kun je kiezen tussen ijs of slagroom. Mocht je niet kunnen kiezen, dan hebben ze ook de Foo specials, hun eigen samengestelde egg waffles. Wil je liever hartig? Dan kun je kiezen voor egg waffles met yakitori of bacon en kaas. Ik ging uiteindelijk voor de vanille egg waffle met matcha ijs, oreo’s en blueberries. Aangezien de wafels vers worden bereid, duurt het even voordat de wafel klaar is. Even geduld hebben dus. Het eindoordeel? De egg waffle heeft knapperige randen maar is lekker luchtig en zacht, zoals een echte egg waffle hoort te zijn!

Naast egg waffles, heeft Foo Concepts ook verschillende sushi sandwiches, cheesecakes en sponge cake in hun assortiment. Voor ieder wat wils dus! De eigenaren zijn ontzettend aardig en maken graag een praatje met de klanten. Wat ook leuk is om te vermelden is dat Foo Concepts hun tentje superleuk heeft ingericht met muurschilderingen. Erg Instagram waardig dus ;)!

foo concepts rotterdam

Foo Concepts

Hoogstraat 67A
3011 PH
Rotterdam
Website: www.fooconcepts.nl

Openingstijden
ma: gesloten
di-za: 11:00 – 20:30
zo: 12:00 – 19:30

1 comment on “Hotspots: Foo Concepts, Rotterdam

  1. Pingback: Amada Coffee, Rotterdam - Elisa Tjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.