Bertmans Rotterdam

5 x Ontbijten in Rotterdam

In het weekend heb ik vaak zin om lekker buiten de deur te ontbijten. Een leuk tentje, kopje koffie, lekker eten, wie houdt er niet van? Gelukkig heeft Rotterdam een groot aanbod aan leuke ontbijttentjes. Bij veel tentjes kun je zelfs de hele dag terecht voor ontbijt of brunch. Ik heb voor jou alvast 5 leuke ontbijtspots verzameld. Enjoy!

Bertmans

Bertmans is een hippe plek in het Oude Noorden in Rotterdam waar je gezond en verantwoord kunt ontbijten, brunchen of lunchen. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van pure, seizoensgebonden ingrediënten. Veel gerechten op de kaart zijn voornamelijk vegetarisch, gluten-vrij en lactose-vrij. Op de kaart staan gerechten zoals pannenkoekjes met boekweitmeel, wentelteefjes van speltbrood en muesli met kokosyoghurt. Mijn favorieten bij Bertmans zijn de pannenkoekjes en de spelttoast met avocado, gepocheerd ei en gember lente-uidressing. Sinds februari kun je bij Bertmans ook dineren. Ideaal dus wanneer je ‘s avonds buiten de deur gezond wilt eten. Mijn review over deze hotspot lees je hier.

Bertmans Rotterdam

Baker & Moore

Baker & Moore aan de Westblaak is een trendy ontbijtplek waar je vroeg in de ochtend terecht kunt voor een luxe ontbijtplank, verse koffie, slow juice en lekkere broodjes. Baker & Moore werkt volgens een uniek concept ‘Create It Yourself’ waar je je eigen sandwich of salade zelf kunt samenstellen. Zo creëer je jouw eigen DIY ontbijt. De producten zijn huisgemaakt, vers en zoveel mogelijk biologisch. Baker & Moore is doordeweeks al om half 8 open, ideaal voor de vroege vogels. De bovenverdieping hebben ze tevens speciaal ingericht als werkplek met snelle wifi én stopcontacten. Een perfecte locatie dus als je buiten de deur wilt ontbijten én werken. Mijn review over Baker & Moore lees je hier.

baker moore rotterdam

Lilith Coffee

Lilith Coffee is uitgegroeid tot een waar begrip in Rotterdam. Het is dé plek waar Rotterdammers naartoe gaan om de dag te beginnen. Na een succesvolle eerste vestiging aan de Mauritsstraat, volgde er al gauw een tweede vestiging aan de Delistraat. Sinds juli zijn deze twee vestigingen gesloten en kun je voortaan terecht bij de grotere vestiging aan de Nieuwe Binnenweg. Lilith staat voornamelijk bekend om haar American Pancakes. Hierbij kun je kiezen uit verschillende toppings zoals blauwe bessen, banaan, Nutella of bacon. Als je zin hebt in hartige pancakes, dan hebben ze ook combinaties met zalm en spinazie of bieten en geitenkaas. Maar als je niet van pancakes houdt (hoe dan?), kun je er ook terecht voor eggs benedict, french toast, een green bowl of een açaí bowl. Genoeg keuze dus! Mijn review over deze hotspot lees je hier.

Lilith Coffee Rotterdam

La Buvette

Midden in de stad aan de Coolsingel zit grand café La Buvette. La Buvette is een Franse grand café waar ze heerlijke huisgemaakte gerechten serveren. Ontbijten bij La Buvette doe je met een croque madame of monsieur, eggs benedict of pancakes. Verder kun je er de gehele dag terecht voor croissants, baguettes en salades. De menukaart wisselt regelmatig doordat La Buvette vooral met seizoensgebonden producten werkt. Doordeweeks is de café om 08:00 geopend. Mijn review over La Buvette lees je hier.

la buvette rotterdam

By Jarmusch

Eén van mijn nieuwe favoriete ontbijtspot is By Jarmusch, gelegen in het industriegebouw aan de Goudsesingel. By Jarmusch is een breakfast-diner waar ze de hele dag door American breakfast serveren. Dagelijks zijn zij geopend van 8:00 tot 16:00 uur. Op de kaart staan gerechten zoals pancakes, steak & eggs, burgers, sandwiches en salades. Een aanrader is hun pancakes met bacon en maple syrup! Wanneer je een filterkoffie (gemaakt met bonen van Man met Bril Koffie) bestelt, kun je deze onbeperkt laten bijvullen. De koffie is in ieder geval goedgekeurd en de prijzen zijn goed in balans. By Jarmusch is zeker een mooie aanwinst voor Rotterdam. Mijn review over deze hotspot lees je hier.

by jarmusch rotterdam

0 comments on “5 x Ontbijten in Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.