yum cha hong kong

Hong Kong Food

Hong Kong is een ware eetparadijs. In Hong Kong kun je heerlijk eten, van goedkoop tot extreem duur. Wie van de Aziatische keuken houdt, die is in Hong Kong op de juiste plek. Er is zoveel te eten! Van streetfood zoals visballetjes in kerriesaus, cheong fun (rijstnoedels) tot Michelin ster dim sum restaurant. Het eten alleen al is een reden om naar Hong Kong te gaan. Op zoek naar wat en waar je moet gaan eten in Hong Kong? Ik heb een aantal must eats uitgekozen die je niet mag en kan missen als je in Hong Kong bent.

1. Dim Sum

yum cha hong kong

Dim Sum. Het is een Hong Kong klassieker. Het wordt ook wel yum cha genoemd (letterlijk thee drinken). Dim sum zijn verschillende kleine hapjes die gestoomd, gebakken of gefrituurd zijn. Dim sum eet je vooral met familie, vrienden of collega’s als een uitgebreide brunch of lunch, geserveerd met thee. Aanraders waar je in Hong Kong dim sum kunt eten zijn:

Yum Cha
3/F, 20-22, Granville Rd, Tsim Sha Tsui

Tim Ho Wan (een redelijk goedkope Michelin ster dim sum restaurant)
http://www.timhowan.com

2. Bor Lor Bao (Pineapple Bun)

Bor lor bao (in het Engels pineapple bun) is een zoet broodje met een krokante, kruimelige laagje bovenop. De pineapple bun wordt zo genoemd doordat de toplaag lijkt op een ananas. De bor lor bao kun je krijgen in de bakkerij of in een cha chaan teng (lokale eettent waar ze typisch Hong Kong “comfort food” serveren voor een betaalbare prijs). De bor lor bao is niet bepaald gezond, en soms (lees meestal) doen ze er een plakje boter tussenin. Yum!

3. Won Ton & Beef Brisket Noodles

beef brisket noodles

Niet te missen in Hong Kong zijn de won ton en de beef brisket noodles, vooral tijdens de koudere dagen. Noedels kan je in Hong Kong overal wel eten. Hier zijn drie plekken waar je lekkere noedels kunt eten:

Kam Ho Restaurant
93 Lion Rock Road, Kowloon City

Mak’s Noodle
77 Wellington St, Central

Tsim Chai Kee
98 Wellington St, Central

4. Chee Cheong Fun (rijstnoedels)

cheong fun noodles

Mijn all-time favorite! Chee Cheong Fun zijn gestoomde rijstnoedels rolletjes doordrenkt met pindasaus, zoete saus en eventueel pittge saus. De noedels zijn populair als ontbijt samen met congee (rijstepap). Ook zijn de rijstnoedels populair als street food.

5. Egg Tarts

egg tart

Hong Kong egg tart (eiertaartje) is een Chinees gebakje met een krokante luchtige korst en is gevuld met een mengsel van eieren en melk. De egg tarts zijn afgeleid van de Portugese egg tarts, maar dan minder zoet. Egg tarts zijn verkrijgbaar in de Chinese bakkerijen, cha chaan tengs (eetcafé’s) en soms ook in dim sum restaurants.

Tai Cheong Bakery
G/F, 35 Lyndhurst Terrace, Central

6. Roasted meat

Char siu, geroosterd gans, geroosterd (speen)varken zijn niet te missen in Hong Kong voor vleesliefhebbers. Hong Kong zit vol met restaurants die gespecialiseerd zijn in Chinese barbecue. Het geroosterd vlees wordt gebarbecued in een houtskooloven. Eén van mijn favoriete geroosterde gerechten is de Pekingeend met pannenkoekjes en hoisinsaus. It’s so good!

7. Egg Waffles

oddies hong kong

Egg waffles (egg puffs, eggettes, in het Kantonees “gai dan chai”) is een zeer geliefde streetfood in Hong Kong. Een goede egg waffle is knapperig aan de buitenkant, en lekker luchtig en chewy aan de binnenkant. Egg waffles zijn in de meeste drukke winkelstraten waar streetfood wordt verkocht, wel te vinden. Mijn aanraders zijn in ieder geval Lee Keung Kee North Point Egg Waffles (voor de traditionele egg waffles) en Oddies Foodies (egg waffles met gelato).

Lee Keung Kee North Point Egg Waffles
492 King’s Road, North Point

Oddies Foodies
45 Gough St, Central

8. Hong Kong Desserts

tei mou koon desserts

Je kan Hong Kong niet verlaten zonder Chinese desserts te hebben gegeten. Hong Kong zit vol met dessertwinkels. Typisch Chinese desserts zijn rode bonensoep, zwarte sesam soep, tofu pudding, tang yuan en mango pudding. Mijn favoriete dessertwinkels in Hong Kong zijn Tei Mou Koon Dessert en Sugar Dessert.

Tei Mou Koon Dessert
20 Fuk Lo Tsun Rd, Kowloon City

Sugar Dessert
G/F, 23 Lung Kong Road, Kowloon City

1 comment on “Hong Kong Food

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.