lysefjord

Lysefjord, Noorwegen

Lysefjord, Noorwegen

Van de gletsjers, fjorden, rivieren tot aan de bergen en het noorderlicht, Noorwegen is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur. Noorwegen stond al een tijdje op mijn bucket list, maar afgelopen zomer was het zover! Voor een weekend was ik in Stavanger om de Lysefjord te zien en de 604 meter hoge Preikestolen te beklimmen. 

Met Rødne Fjord Cruise deed ik een 3 uur durende boottocht door de Lysefjord die vertrekt vanuit de haven van Stavanger. De Lysefjord is een 42 km lange fjord met een diepte tot 500 meter. De Lysefjord kenmerkt zich door de bergen die hoog boven de fjord uitsteken. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de rivieren, bergen en watervallen. Erg indrukwekkend! Eén van de meest bekende uitkijkpunten op de Lysefjord, is de Preikestolen. Dit is een rotsformatie die ruim 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt. Deze hike duurt vanaf de Preikestolen Fjellstue (Preikestolen Mountain Lodge) ongeveer 1,5 tot 2 uur. Jammer genoeg was het regenachtig en mistig toen ik de Preikestolen ging beklimmen. Eenmaal boven, was het zicht beperkt. Al met al was de hike zelf wel een mooie ervaring!

0 comments on “Lysefjord, Noorwegen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.