the exchange queenstown

5 x eten in Queenstown

Lekker eten is voor mij een belangrijk onderdeel van een vakantie. Het zoeken naar hotspots is daarom één van mijn leukste bezigheden bij het plannen van een trip. Van tevoren had ik dus uitgezocht waar je lekker kunt eten in Queenstown. Bij Fergburger voor hun wereldberoemde burgers, of bij Bespoke kitchen voor een biologisch en gezond ontbijt. Queenstown heeft voldoende keuze als het om eten gaat. Hieronder deel ik mijn favoriete adresjes in Queenstown voor een lekker ontbijt, lunch of diner.

Bespoke Kitchen

Bespoke Kitchen
Bespoke Kitchen

Eén van mijn favoriete spots in Queenstown, Bespoke Kitchen is een ontbijt/lunch tentje op ongeveer 5 minuten lopen van het centrum van Queenstown. Bespoke Kitchen heeft een seizoensgebonden menu. Zij gebruiken voornamelijk verse, biologische en lokale ingrediënten. Hier vind je gerechten zoals eggs benedict met champignons, breakfast board met o.a. avocado toast, chia pudding, en vegan matcha & lemon pancakes. Yum! Combineer dit restaurant met Skyline Gondola. De Gondola is namelijk slechts 5 minuten lopen van Bespoke Kitchen.

The Exchange

the exchange Queenstown
the exchange Queenstown

Dit cafe aan de Ballarat Street biedt genoeg keuze qua ontbijt, lunch en snacks. Klassiekers op de menukaart zijn hun buttermilk hotcakes, huisgerookte zalm met rösti en eggs benedict. Wat fijn is aan The Exchange is dat zij ook glutenvrij, lactosevrij en vegan opties aanbieden. Voor ieder wat wils dus! De koffie kan ik ook zeker aanraden!

Ivy and Lola's

ivy and lola's queenstown

Ivy & Lola’s is een restaurant/bar gelegen aan het pier in Queenstown. Met een waanzinnig uitzicht op de wakatipumeer en the Remarkables, is dit dé perfecte plek om je dag goed te beginnen. Ivy & Lola’s serveert met name hartige ontbijt gerechten waarbij zij vooral gebruik maken van seizoensproducten en lokale ingrediënten. Gerechten zoals chicken & waffles, hot smoked hoki en pork sandwich vind je terug op hun brunchkaart. Wanneer je Ivy & Lola’s bezoekt, probeer zeker hun chicken & waffles! De japaleno chutney, bacon en maple syrup bij de chicken & waffles maakt het gerecht helemaal af!

Botswana Butchery

botswana butchery
botswana butchery

Gelegen aan het Wakatipumeer ligt Botswana Butchery. Dit fine dining restaurant heeft een uitgebreide kaart met premium Nieuw-Zeelandse vleesgerechten zoals lamsrack, hertenbiefstuk en short ribs. Je zou denken dat Botswana Butchery een echte steak restaurant is. De naam is enigszins misleidend, aangezien het menu ook voldoende vis- en vegetarische gerechten heeft.

Fergburger

Wie in Queenstown is, mag een bezoekje aan Fergburger zeker niet overslaan. Iedereen in Queenstown heeft het over de Fergburger. Fergburger is een burgertent die zich specialiseert in gourmet burgers voor een redelijke prijs. Volgens sommigen zijn het zelfs de beste burgers in Nieuw-Zeeland. Ik had de Ferg Deluxe burger en The Bullseye burger met (200 gram) ribeye steak geprobeerd. Wow! The Bullseye burger was lekker mals en juicy. Voor $18,90 NZD (ongeveer 11,50 euro) mag je deze ribeye burger zeker niet laten liggen. 

Other recommendations

Madam Woo | Maleisisch restaurant

Slow | Lunch, koffie en concept store

Fergbaker | Bakkerij

Patagonia Chocolate | IJssalon

 

1 comment on “5 x eten in Queenstown

  1. Pingback: Nieuw-Zeeland | Deel 2 - Elisa Tjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.