Vancouver City Guide

Vancouver is met ruim 600.000 inwoners de grootste stad van Britisch-Columbia en ligt aan de westkust van Canada. De stad is voor velen het startpunt (of eindpunt) voor een road trip door het westen van Canada. Niet zo gek, aangezien Vancouver een bruisende en multiculturele stad is. De stad heeft de perfecte mix tussen cultuur en natuur. Voor ieder wat wils dus. Vancouver is tevens de afgelopen jaren uitgeroepen tot één van de meest leefbare stad ter wereld. 

Benieuwd naar wat er te doen valt in Vancouver? In deze Vancouver City Guide vind je praktische tips en suggesties voor dingen om te doen en de leukste hotspots en restaurants. Lees dus snel verder!

(Praktische) tips voor Canada / Vancouver

eTA – Tegenwoordig heb je een Electronic Travel Authorization (eTA) nodig als je naar Canada reist. Deze elektronische toestemming dien je vooraf aan te vragen. Je doet dit gemakkelijk online. Eenmaal aangevraagd is de eTA 5 jaar geldig.
 

Belastingen – De prijzen die je in winkels en op menukaarten ziet zijn exclusief belastingen (vergelijkbaar met BTW). In Britisch Columbia is dat in totaal 12%.

Fooi – Houd er rekening mee dat het in Canada gebruikelijk is om in een restaurant een fooi van 15 tot 20 procent te betalen.
 

Het openbaar vervoer – Het openbaar vervoernetwerk in Vancouver is goed geregeld. Het gehele openbaar vervoer wordt geregeld door TransLink. Het netwerk bestaat uit stadsbussen, SkyTrains en SeaBusses. Het netwerk is verdeeld in drie zones. Afhankelijk van je reis, kun je kiezen voor losse kaartjes of een dagpas. Een dagpas is goedkoper wanneer je vier ritten op een dag maakt in één zone. In het weekend betaal je tevens het tarief van één zone, ook al doorkruis je twee of drie zones.

Wat te doen in Vancouver

GastownDit is het oudste gedeelte van Vancouver. In Gastown vind je verschillende cafe’s, restaurants en boetiekjes. Een leuk concept store in Gastown is Old Faithful Shop. Verder is Gastown de ideale plek wanneer je een hapje wilt eten, koffie wilt drinken of een terrasje wilt pakken. 

Stanley Park – Eén van de must do’s in Vancouver is fietsen of wandelen door Stanley Park. Dit park heeft een omvang van zo’n 400 hectare en heeft diverse uitzichten over de Vancouver skyline, de bergen, de totempalen en de stranden.

Granville Island Public Market – Deze overdekte foodmarkt bevindt zich op Granville Island. Het is een veelzijdige markt waar je eten, verse groente, fruit en handgemaakte dingen kunt kopen. Aanrader is om de watertaxi te pakken naar Granville Island. Zo zie je Vancouver nog eens vanuit een andere kant. 

Vancouver Place Pier – Op deze terminal komen jaarlijks meer dan 900.000 mensen aan met de cruise. Langs de pier vind je verschillende winkels en restaurants met uitzicht op het water.

Capilano Suspension Bridge – Eén van de meest populaire toeristische attractie in Vancouver is deze hangbrug. Met een lengte van 140 meter, hangt de brug op een hoogte van maar liefst 70 meter. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees!

Sea to Sky Gondola – Voor de outdoor liefhebbers is de Sea to Sky Gondola een must. Met de gondel ben je in circa 10 minuten op de top van de berg, vanwaar je diverse wandelingen kunt doen en prachtige uitzichten over de omliggende bergen hebt. De gondel ligt overigens niet in Vancouver, maar in Squamish (ongeveer 60 min rijden van Vancouver vandaan). Het is in ieder geval de moeite waard om hier naartoe te gaan wanneer je in Vancouver bent.

Richmond – Dit is één van de voorsteden in Vancouver. De meerderheid van de bevolking is van Chinese afkomst. Je vindt in Richmond daarom ook veel Chinese shopping malls, bedrijven en restaurants. Een leuk deel van Richmond is het vissersplaatje Steveston. Deze plek is gelegen aan het water en heeft een prachtige haven met winkels, eettentjes en terrasjes.

Stanley Park Vancouver
Stanley Park
Stanley Park Vancouver
Sea to Sky Gondola

Eten en drinken in Vancouver

Vancouver heeft genoeg te bieden op culinair gebied. Dat Vancouver een multiculturele stad is, zie je vooral terug in de diversiteit aan restaurants en eettentjes. Vooral de Aziatische en Franse keuken zijn goed vertegenwoordigd in Vancouver. In veel gerechten wordt er tevens vis gebruikt, gezien de ligging van de stad aan het water. Hieronder een lijst met adressen in Vancouver die ik je kan aanraden.

Yolks – Yolks is een ontbijttentje dat bekend staat om haar poached eggs. Op hun menukaart staan verschillende ‘poached bennies’ (eggs benedicts), chicken & waffles, french toasts en pancakes. De chicken & waffles zijn een must-try! (website: https://www.yolks.ca)

Adres: 546 W Broadway

Revolver – Een goede koffiespot in de wijk Gastown. Bij Revolver wordt er volop handmatige koffie gezet met o.a. Aeropress, Chemex, Hario V60 en French press. (website: http://revolvercoffee.ca)

Adres: 325 Cambie St

Cartems Donuts – De donuts worden elke dag vers gemaakt in de winkel. Cartems gebruikt enkel natuurlijke ingrediënten. Ze hebben ook vegan en glutenvrije donuts. Citrus glaze is mijn favoriet! (website: https://www.cartems.com)

Adres: 534 W Pender St (meerdere vestigingen)

Pacific Coffee Roasters – Voor een echt goede kop koffie in downtown Vancouver en vriendelijke service. (website: https://www.facebook.com/PCR.Robson.Cafe/)

Adres: 345 Robson St #101

Dinesty Dumpling House – Het dumpling restaurant dat bekend staat om haar gestoomde en soep dumplings. Ze hebben verschillende vestigingen in Vancouver en Richmond. (website: http://dinesty.ca)

Adres: 1719 Robson St

 Joe Fortes Seafood & Chop House – Het populaire visrestaurant met een oesterbar. Uitgebreide menukaart, verse seafood en vriendelijke bediening vind je terug bij Joe Fortes. (website: https://www.joefortes.ca)

Adres: 777 Thurlow St

yolks vancouver
Yolks Vancouver
Joe Fortes Vancouver

0 comments on “Vancouver City Guide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.